Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,19 g białka,
- 14,44 g węglowodanów,
- 5,63 g cukrów,
- 0,30 g błonnika.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w 100 g 0,31 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,45 mg witaminy B3,
- 31,6 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,43 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 89,0 mg fosforu,
- 3,098 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,890 mg sodu, 0,25 mg cynku,0,05 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,90 µg selenu.
Sos sojowy z hydrolizowanych protein warzywnych, o obniżonej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 15 g (1 łyżka) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 90,0 kcal | 13,50 kcal |
| Białko | 8,19 g | 1,23 g |
| Węglowodany | 14,44 g | 2,17 g |
| Cukier | 5,63 g | 0,85 g |
| Błonnik | 0,30 g | 0,05 g |
| Tłuszcz | 0,31 g | 0,05 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,00 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,01 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,01 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 0 µg | 0 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,03 mg | 0,01 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,04 mg | 0,01 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,45 mg | 0,07 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,15 mg | 0,02 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,04 mg | 0,01 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 4,00 µg | 0,60 µg |
| Witamina B4 - cholina | 31,6 mg | 4,74 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0 mg | 0 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 0 µg | 0 µg |
| Wapń | 11,00 mg | 1,65 mg |
| Żelazo | 0,43 mg | 0,07 mg |
| Magnez | 34,0 mg | 5,10 mg |
| Fosfor | 89,0 mg | 13,35 mg |
| Potas | 3,098 mg | 465 mg |
| Sód | 2,890 mg | 434 mg |
| Cynk | 0,25 mg | 0,04 mg |
| Miedź | 0,05 mg | 0,01 mg |
| Mangan | 0,15 mg | 0,02 mg |
| Selen | 0,90 µg | 0,14 µg |
| Woda | 63,3 g | 9,50 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.