Surowa jagnięcina australijska (samo mięso)
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 142 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) ma w 100 g 6,18 g tłuszczów, w tym:
- 2,54 g tłuszczów nasyconych,
- 2,53 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 5,60 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,62 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,77 µg witaminy B12.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,59 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 188 mg fosforu,
- 320 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 4,21 mg cynku,0,17 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 8,60 µg selenu.
Surowa jagnięcina australijska (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.