Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso)
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,36 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w 100 g 8,01 g tłuszczów, w tym:
- 3,36 g tłuszczów nasyconych,
- 3,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,32 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 64,0 mg cholesterolu.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 4,58 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,01 µg witaminy B12.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,42 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 178 mg fosforu,
- 306 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 4,87 mg cynku,0,13 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 3,90 µg selenu.
Surowa łopatka z jagnięciny australijskiej (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.