Surowa pierś z indyka
1. Surowa pierś z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pierś z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 114 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pierś z indyka ma w 100 g 2,33 g tłuszczów, w tym:
- 0,34 g tłuszczów nasyconych,
- 0,56 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Surowa pierś z indyka – jakie ma witaminy?
Surowa pierś z indyka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pierś z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 10,30 mg witaminy B3,
- 52,3 mg witaminy B4,
- 1,05 mg witaminy B5,
- 0,81 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 1,35 µg witaminy B12.
3. Surowa pierś z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pierś z indyka ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,76 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 267 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 1,16 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 22,1 µg selenu.
4. Surowa pierś z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 114 kcal | 96,9 kcal |
Białko | 23,3 g | 19,84 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,33 g | 1,98 g |
Tłuszcze nasycone | 0,34 g | 0,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,56 g | 0,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,64 g | 0,54 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 45,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |