Surowa pitanga – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowa pitanga w 100 gramach posiada wartość energetyczną 33,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,80 g białka,
- 7,49 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowa pitanga ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Surowa pitanga – jakie ma witaminy?
Surowa pitanga to produkt zawierający 26,3 mg witaminy C,75,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowa pitanga zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowa pitanga – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowa pitanga ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,20 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 11,00 mg fosforu,
- 103 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowa pitanga - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie