Surowe łodygi brokuła
1. Surowe łodygi brokuła – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe łodygi brokuła w 100 gramach posiada wartość energetyczną 28,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,98 g białka,
- 5,24 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe łodygi brokuła ma w 100 g 0,35 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,17 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Surowe łodygi brokuła – jakie ma witaminy?
Surowe łodygi brokuła to produkt zawierający 93,2 mg witaminy C, 20,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe łodygi brokuła zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 0,64 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 71,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Surowe łodygi brokuła – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe łodygi brokuła ma w sobie:
- 48,0 mg wapnia,
- 0,88 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 325 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 27,0 mg sodu, 0,40 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 3,00 µg selenu.
4. Surowe łodygi brokuła - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 łodyga) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 28,0 kcal | 31,9 kcal |
Białko | 2,98 g | 3,40 g |
Węglowodany | 5,24 g | 5,97 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,35 g | 0,40 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,17 g | 0,19 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 93,2 mg | 106 mg |