Surowe mięso z wiewiórki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowe mięso z wiewiórki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 120 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowe mięso z wiewiórki ma w 100 g 3,21 g tłuszczów, w tym:
- 0,38 g tłuszczów nasyconych,
- 1,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,94 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
Surowe mięso z wiewiórki – jakie ma witaminy?
Surowe mięso z wiewiórki to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowe mięso z wiewiórki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,21 mg witaminy B2,
- 4,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowe mięso z wiewiórki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowe mięso z wiewiórki ma w sobie:
- 2,00 mg wapnia,
- 4,70 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 172 mg fosforu,
- 304 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 103 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,30 µg selenu.
Surowe mięso z wiewiórki - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie