Surowy makaron japoński Soba – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Surowy makaron japoński Soba w 100 gramach posiada wartość energetyczną 336 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,38 g białka,
- 74,6 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Surowy makaron japoński Soba ma w 100 g 0,71 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Surowy makaron japoński Soba – jakie ma witaminy?
Surowy makaron japoński Soba to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Surowy makaron japoński Soba zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,48 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 3,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,95 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 60,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Surowy makaron japoński Soba – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Surowy makaron japoński Soba ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 2,70 mg żelaza,
- 95,0 mg magnezu,
- 254 mg fosforu,
- 252 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 792 mg sodu, 1,71 mg cynku,0,23 mg miedzi, 1,29 mg manganu i 0 µg selenu.
Surowy makaron japoński Soba - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.