Suszona kukurydza – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszona kukurydza w 100 gramach posiada wartość energetyczną 386 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,88 g białka,
- 74,9 g węglowodanów,
- 5,38 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Suszona kukurydza ma w 100 g 5,22 g tłuszczów, w tym:
- 0,82 g tłuszczów nasyconych,
- 1,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,90 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Suszona kukurydza – jakie ma witaminy?
Suszona kukurydza to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Suszona kukurydza zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,20 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 3,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,38 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 77,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Suszona kukurydza – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszona kukurydza ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,92 mg żelaza,
- 124 mg magnezu,
- 337 mg fosforu,
- 511 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 13,00 mg sodu, 3,05 mg cynku,0,20 mg miedzi, 0,85 mg manganu i 0 µg selenu.
Suszona kukurydza - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie