Suszona persymona japońska – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszona persymona japońska w 100 gramach posiada wartość energetyczną 274 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,38 g białka,
- 73,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 14,50 g błonnika.
Suszona persymona japońska ma w 100 g 0,59 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Suszona persymona japońska – jakie ma witaminy?
Suszona persymona japońska to produkt zawierający 0 mg witaminy C,38,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Suszona persymona japońska zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,18 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Suszona persymona japońska – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszona persymona japońska ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,74 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 81,0 mg fosforu,
- 802 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,42 mg cynku,0,44 mg miedzi, 1,39 mg manganu i 0 µg selenu.
Suszona persymona japońska - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.