Suszony koper – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Suszony koper w 100 gramach posiada wartość energetyczną 253 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,96 g białka,
- 55,8 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 13,60 g błonnika.
Suszony koper ma w 100 g 4,36 g tłuszczów, w tym:
- 0,23 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Suszony koper – jakie ma witaminy?
Suszony koper to produkt zawierający 50,0 mg witaminy C,293 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Suszony koper zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,42 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 2,81 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 1,71 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Suszony koper – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Suszony koper ma w sobie:
- 1,784 mg wapnia,
- 48,8 mg żelaza,
- 451 mg magnezu,
- 543 mg fosforu,
- 3,308 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 208 mg sodu, 3,30 mg cynku,0,49 mg miedzi, 3,95 mg manganu i 0 µg selenu.
Suszony koper - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie