Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 2,65 g tłuszczów, w tym:
- 0,94 g tłuszczów nasyconych,
- 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,60 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,79 mg witaminy E,150 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 4,75 mg witaminy B3,
- 51,3 mg witaminy B4,
- 0,66 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,86 µg witaminy B12.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 34,0 mg magnezu,
- 204 mg fosforu,
- 380 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 0,41 mg cynku,0,08 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 54,4 µg selenu.
Tilapia poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 87 g (1 filet) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 128 kcal | 111 kcal |
| Białko | 26,2 g | 22,8 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 2,65 g | 2,31 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,94 g | 0,82 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,96 g | 0,83 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,60 g | 0,52 g |
| Cholesterol | 57,0 mg | 49,6 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 6,00 µg | 5,22 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,09 mg | 0,08 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,07 mg | 0,06 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 4,75 mg | 4,13 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,66 mg | 0,58 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,12 mg | 0,11 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 6,00 µg | 5,22 µg |
| Witamina B4 - cholina | 51,3 mg | 44,6 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 1,86 µg | 1,62 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,79 mg | 0,69 mg |
| Witamina D | 3,70 µg | 3,22 µg |
| Witamina D | 150 i.u. | 131 i.u. |
| Witamina K | 0,90 µg | 0,78 µg |
| Wapń | 14,00 mg | 12,18 mg |
| Żelazo | 0,69 mg | 0,60 mg |
| Magnez | 34,0 mg | 29,6 mg |
| Fosfor | 204 mg | 177 mg |
| Potas | 380 mg | 331 mg |
| Sód | 56,0 mg | 48,7 mg |
| Cynk | 0,41 mg | 0,36 mg |
| Miedź | 0,08 mg | 0,07 mg |
| Mangan | 0,04 mg | 0,03 mg |
| Selen | 54,4 µg | 47,3 µg |
| Woda | 71,6 g | 62,3 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.