Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,37 g białka,
- 25,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek ma w 100 g 0,98 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,34 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 43,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 40,0 mg fosforu,
- 19,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 0,37 mg cynku,0,06 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 0 µg selenu.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.