Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 385 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,40 g białka,
- 81,2 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy ma w 100 g 3,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,63 g tłuszczów nasyconych,
- 1,14 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy – jakie ma witaminy?
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 6,44 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,93 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,17 mg żelaza,
- 114 mg magnezu,
- 320 mg fosforu,
- 275 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 167 mg sodu, 2,22 mg cynku,0,42 mg miedzi, 5,08 mg manganu i 0 µg selenu.
Wafle ryżowe z brązowego ryżu i kukurydzy - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.