Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu
1. Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 167 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0,87 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu ma w 100 g 6,51 g tłuszczów, w tym:
- 2,06 g tłuszczów nasyconych,
- 1,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,99 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 563 mg cholesterolu.
2. Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu to produkt zawierający 27,9 mg witaminy C, 3,981 µg RAE witaminy A, 0,82 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,29 mg witaminy B1,
- 1,99 mg witaminy B2,
- 11,05 mg witaminy B3,
- 290 mg witaminy B4,
- 6,67 mg witaminy B5,
- 0,76 mg witaminy B6,
- 578 µg witaminy B9,
- 16,85 µg witaminy B12.
3. Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 11,63 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 405 mg fosforu,
- 263 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 3,98 mg cynku, 0,50 mg miedzi, 0,36 mg manganu i 82,4 µg selenu.
4. Wątroba drobiowa gotowana na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 44 g (1 wątroba) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 167 kcal | 73,5 kcal |
Białko | 24,5 g | 10,76 g |
Węglowodany | 0,87 g | 0,38 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,51 g | 2,86 g |
Tłuszcze nasycone | 2,06 g | 0,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,42 g | 0,62 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,99 g | 0,88 g |
Cholesterol | 563 mg | 248 mg |
Witamina C | 27,9 mg | 12,28 mg |