Wątroba ze szczupaka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba ze szczupaka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,60 g białka,
- 4,30 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba ze szczupaka ma w 100 g 8,00 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wątroba ze szczupaka – jakie ma witaminy?
Wątroba ze szczupaka to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wątroba ze szczupaka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,70 mg witaminy B2,
- 5,00 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wątroba ze szczupaka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba ze szczupaka ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 2,10 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 412 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Wątroba ze szczupaka - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie