Wino do gotowania – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wino do gotowania w 100 gramach posiada wartość energetyczną 50,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,50 g białka,
- 6,30 g węglowodanów,
- 1,55 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wino do gotowania ma w 100 g 0 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wino do gotowania – jakie ma witaminy?
Wino do gotowania to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wino do gotowania zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,01 mg witaminy B2,
- 0,10 mg witaminy B3,
- 5,00 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wino do gotowania – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wino do gotowania ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 0,40 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 15,00 mg fosforu,
- 88,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 626 mg sodu, 0,08 mg cynku,0,01 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,20 µg selenu.
Wino do gotowania - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.
Źródło artykułu: WP abcZdrowie