Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,40 g tłuszczów nasyconych,
- 0,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C,38,0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E,73,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,67 mg witaminy B3,
- 83,3 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 2,60 µg witaminy B12.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 62,0 mg wapnia,
- 0,42 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 285 mg fosforu,
- 434 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 132 mg sodu, 0,53 mg cynku,0,04 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 41,1 µg selenu.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 72 g (1 filet) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 116 kcal | 83,5 kcal |
| Białko | 23,5 g | 16,91 g |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Cukier | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Tłuszcz | 1,69 g | 1,22 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,40 g | 0,29 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,45 g | 0,32 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,59 g | 0,42 g |
| Cholesterol | 84,0 mg | 60,5 mg |
| Witamina C | 0 mg | 0 mg |
| Równoważnik folianów | 15,00 µg | 10,80 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,07 mg | 0,05 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,06 mg | 0,04 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 1,67 mg | 1,20 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,25 mg | 0,18 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,18 mg | 0,13 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 15,00 µg | 10,80 µg |
| Witamina B4 - cholina | 83,3 mg | 60,0 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 2,60 µg | 1,87 µg |
| Witamina A | 128 i.u. | 92,2 i.u. |
| Witamina A | 38,0 µg RAE | 27,4 µg RAE |
| Retinol | 38,0 µg | 27,4 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,38 mg | 0,27 mg |
| Witamina D | 1,80 µg | 1,30 µg |
| Witamina D | 73,0 i.u. | 52,6 i.u. |
| Witamina K | 0,10 µg | 0,07 µg |
| Wapń | 62,0 mg | 44,6 mg |
| Żelazo | 0,42 mg | 0,30 mg |
| Magnez | 27,0 mg | 19,44 mg |
| Fosfor | 285 mg | 205 mg |
| Potas | 434 mg | 312 mg |
| Sód | 132 mg | 95,0 mg |
| Cynk | 0,53 mg | 0,38 mg |
| Miedź | 0,04 mg | 0,03 mg |
| Mangan | 0,13 mg | 0,09 mg |
| Selen | 41,1 µg | 29,6 µg |
| Woda | 74,7 g | 53,8 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.