Wyizolowane proteiny soi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wyizolowane proteiny soi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 335 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 88,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wyizolowane proteiny soi ma w 100 g 3,39 g tłuszczów, w tym:
- 0,42 g tłuszczów nasyconych,
- 0,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,65 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wyizolowane proteiny soi – jakie ma witaminy?
Wyizolowane proteiny soi to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wyizolowane proteiny soi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 1,44 mg witaminy B3,
- 191 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 176 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wyizolowane proteiny soi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wyizolowane proteiny soi ma w sobie:
- 178 mg wapnia,
- 14,50 mg żelaza,
- 39,0 mg magnezu,
- 776 mg fosforu,
- 81,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,005 mg sodu, 4,03 mg cynku,1,60 mg miedzi, 1,49 mg manganu i 0,80 µg selenu.
Wyizolowane proteiny soi - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.