Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 252 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 17,65 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 96,0 mg cholesterolu.
2. Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 36,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 10,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,46 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 0,14 µg witaminy B12.
3. Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 60,0 mg wapnia,
- 1,24 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 349 mg fosforu,
- 492 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 0,47 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Aloza amerykańska poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 144 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 252 kcal | 363 kcal |
Białko | 21,7 g | 31,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,65 g | 25,4 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 96,0 mg | 138 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |