Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem
1. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 228 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,64 g białka,
- 21,7 g węglowodanów,
- 2,13 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem ma w 100 g 9,66 g tłuszczów, w tym:
- 3,59 g tłuszczów nasyconych,
- 2,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 168 mg cholesterolu.
2. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem – jakie ma witaminy?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem to produkt zawierający 1,10 mg witaminy C, 98,0 µg RAE witaminy A, 0,91 mg witaminy E, 26,0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,38 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 3,19 mg witaminy B3,
- 93,3 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 71,0 µg witaminy B9,
- 0,81 µg witaminy B12.
3. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem ma w sobie:
- 192 mg wapnia,
- 2,30 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 200 mg fosforu,
- 173 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 617 mg sodu, 1,29 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,24 mg manganu i 30,3 µg selenu.
4. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i bekonem - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 126 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 228 kcal | 287 kcal |
Białko | 13,64 g | 17,19 g |
Węglowodany | 21,7 g | 27,3 g |
Cukier | 2,13 g | 2,68 g |
Błonnik | 0,40 g | 0,50 g |
Tłuszcz | 9,66 g | 12,17 g |
Tłuszcze nasycone | 3,59 g | 4,53 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,72 g | 3,43 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,74 g | 2,19 g |
Cholesterol | 168 mg | 212 mg |
Witamina C | 1,10 mg | 1,39 mg |