Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą
1. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 286 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,38 g białka,
- 17,44 g węglowodanów,
- 1,49 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą ma w 100 g 18,10 g tłuszczów, w tym:
- 6,93 g tłuszczów nasyconych,
- 6,77 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,77 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 163 mg cholesterolu.
2. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą – jakie ma witaminy?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 70,0 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 22,0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 0,27 mg witaminy B2,
- 3,19 mg witaminy B3,
- 103 mg witaminy B4,
- 1,08 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 57,0 µg witaminy B9,
- 0,95 µg witaminy B12.
3. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą ma w sobie:
- 168 mg wapnia,
- 2,63 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 147 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 548 mg sodu, 1,00 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 29,2 µg selenu.
4. Angielskie muffiny z jajkiem, serem i kiełbasą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 165 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 286 kcal | 472 kcal |
Białko | 13,38 g | 22,1 g |
Węglowodany | 17,44 g | 28,8 g |
Cukier | 1,49 g | 2,46 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,33 g |
Tłuszcz | 18,10 g | 29,9 g |
Tłuszcze nasycone | 6,93 g | 11,43 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,77 g | 11,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,77 g | 4,57 g |
Cholesterol | 163 mg | 269 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |