Trwa ładowanie...

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso

1. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 250 kcal.

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 17,19 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 19,62 g tłuszczów, w tym:

  • 4,10 g tłuszczów nasyconych,
  • 10,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,62 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.

2. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 102 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,12 mg witaminy B1,
  • 0,12 mg witaminy B2,
  • 5,13 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,87 mg witaminy B5,
  • 0,35 mg witaminy B6,
  • 17,00 µg witaminy B9,
  • 1,44 µg witaminy B12.

3. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 45,0 mg wapnia,
  • 1,64 mg żelaza,
  • 71,0 mg magnezu,
  • 215 mg fosforu,
  • 459 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.

4. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 250 kcal 213 kcal
Białko 17,19 g 14,61 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 19,62 g 16,68 g
Tłuszcze nasycone 4,10 g 3,48 g
Tłuszcze jednonienasycone 10,33 g 8,78 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,62 g 2,23 g
Cholesterol 63,0 mg 53,6 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.