Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 250 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 17,19 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 19,62 g tłuszczów, w tym:
- 4,10 g tłuszczów nasyconych,
- 10,33 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 102 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 5,13 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 1,44 µg witaminy B12.
3. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 45,0 mg wapnia,
- 1,64 mg żelaza,
- 71,0 mg magnezu,
- 215 mg fosforu,
- 459 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 72,0 mg sodu, 0,41 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Anoplopoma poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 250 kcal | 213 kcal |
Białko | 17,19 g | 14,61 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 19,62 g | 16,68 g |
Tłuszcze nasycone | 4,10 g | 3,48 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,33 g | 8,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,62 g | 2,23 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 53,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |