Bagietka
1. Bagietka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bagietka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 272 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,75 g białka,
- 51,9 g węglowodanów,
- 4,62 g cukrów,
- 2,20 g błonnika.
Bagietka ma w 100 g 2,42 g tłuszczów, w tym:
- 0,53 g tłuszczów nasyconych,
- 0,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bagietka – jakie ma witaminy?
Bagietka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,70 µg witaminy K.
Bagietka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,71 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 4,82 mg witaminy B3,
- 8,00 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 123 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bagietka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bagietka ma w sobie:
- 52,0 mg wapnia,
- 3,91 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 105 mg fosforu,
- 117 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 602 mg sodu, 1,04 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,58 mg manganu i 28,6 µg selenu.
4. Bagietka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 272 kcal | 77,1 kcal |
Białko | 10,75 g | 3,05 g |
Węglowodany | 51,9 g | 14,71 g |
Cukier | 4,62 g | 1,31 g |
Błonnik | 2,20 g | 0,62 g |
Tłuszcz | 2,42 g | 0,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,53 g | 0,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,36 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,86 g | 0,24 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |