Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 150 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 4,86 g tłuszczów, w tym:
- 1,43 g tłuszczów nasyconych,
- 1,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,92 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 42,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 6,30 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,88 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0,25 µg witaminy B12.
3. Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 31,0 mg wapnia,
- 1,41 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 244 mg fosforu,
- 458 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 0,88 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Barwena poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 93 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 150 kcal | 140 kcal |
Białko | 24,8 g | 23,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,86 g | 4,52 g |
Tłuszcze nasycone | 1,43 g | 1,33 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,38 g | 1,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,92 g | 0,85 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 58,6 mg |
Witamina C | 1,20 mg | 1,12 mg |