Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli
1. Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 76,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,37 g białka,
- 17,72 g węglowodanów,
- 5,74 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli ma w 100 g 0,14 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli to produkt zawierający 12,80 mg witaminy C, 787 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.
Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,54 mg witaminy B3,
- 10,80 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 0,72 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 32,0 mg fosforu,
- 230 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 263 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,27 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Bataty gotowane bez skórki z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 328 g (1 szklanka, puree) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 76,0 kcal | 249 kcal |
Białko | 1,37 g | 4,49 g |
Węglowodany | 17,72 g | 58,1 g |
Cukier | 5,74 g | 18,83 g |
Błonnik | 2,50 g | 8,20 g |
Tłuszcz | 0,14 g | 0,46 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,26 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 12,80 mg | 42,0 mg |