Trwa ładowanie...

Bataty kandyzowane

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Bataty kandyzowane
Bataty kandyzowane (Flickr)

1. Bataty kandyzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Bataty kandyzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 0,89 g białka,
  • 32,1 g węglowodanów,
  • 27,3 g cukrów,
  • 2,10 g błonnika.

Bataty kandyzowane ma w 100 g 3,54 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak rozpoznać warzywa i owoce dobrej jakości?"
  • 2,17 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 9,00 mg cholesterolu.

2. Bataty kandyzowane – jakie ma witaminy?

Bataty kandyzowane to produkt zawierający 9,00 mg witaminy C, 349 µg RAE witaminy A, 0,90 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.

Bataty kandyzowane zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,02 mg witaminy B1,
  • 0,04 mg witaminy B2,
  • 0,41 mg witaminy B3,
  • 11,60 mg witaminy B4,
  • 0,31 mg witaminy B5,
  • 0,05 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 0,01 µg witaminy B12.

3. Bataty kandyzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Bataty kandyzowane ma w sobie:

  • 26,0 mg wapnia,
  • 0,79 mg żelaza,
  • 13,00 mg magnezu,
  • 25,0 mg fosforu,
  • 178 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 119 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,44 mg manganu i 0,80 µg selenu.

4. Bataty kandyzowane - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 105 g (1 sztuka)
Wartość energetyczna 164 kcal 172 kcal
Białko 0,89 g 0,94 g
Węglowodany 32,1 g 33,7 g
Cukier 27,3 g 28,6 g
Błonnik 2,10 g 2,21 g
Tłuszcz 3,54 g 3,72 g
Tłuszcze nasycone 2,17 g 2,28 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,88 g 0,93 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,20 g 0,21 g
Cholesterol 9,00 mg 9,45 mg
Witamina C 9,00 mg 9,45 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze