Bataty kandyzowane
1. Bataty kandyzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty kandyzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,89 g białka,
- 32,1 g węglowodanów,
- 27,3 g cukrów,
- 2,10 g błonnika.
Bataty kandyzowane ma w 100 g 3,54 g tłuszczów, w tym:
- 2,17 g tłuszczów nasyconych,
- 0,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 9,00 mg cholesterolu.
2. Bataty kandyzowane – jakie ma witaminy?
Bataty kandyzowane to produkt zawierający 9,00 mg witaminy C, 349 µg RAE witaminy A, 0,90 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.
Bataty kandyzowane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,41 mg witaminy B3,
- 11,60 mg witaminy B4,
- 0,31 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,01 µg witaminy B12.
3. Bataty kandyzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty kandyzowane ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,79 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 25,0 mg fosforu,
- 178 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 119 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,44 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Bataty kandyzowane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 105 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 172 kcal |
Białko | 0,89 g | 0,94 g |
Węglowodany | 32,1 g | 33,7 g |
Cukier | 27,3 g | 28,6 g |
Błonnik | 2,10 g | 2,21 g |
Tłuszcz | 3,54 g | 3,72 g |
Tłuszcze nasycone | 2,17 g | 2,28 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,88 g | 0,93 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,20 g | 0,21 g |
Cholesterol | 9,00 mg | 9,45 mg |
Witamina C | 9,00 mg | 9,45 mg |