Bataty pakowane próżniowo
1. Bataty pakowane próżniowo – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty pakowane próżniowo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 91,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,65 g białka,
- 21,1 g węglowodanów,
- 5,00 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Bataty pakowane próżniowo ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bataty pakowane próżniowo – jakie ma witaminy?
Bataty pakowane próżniowo to produkt zawierający 26,4 mg witaminy C, 399 µg RAE witaminy A, 1,00 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,20 µg witaminy K.
Bataty pakowane próżniowo zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,74 mg witaminy B3,
- 13,00 mg witaminy B4,
- 0,52 mg witaminy B5,
- 0,19 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bataty pakowane próżniowo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty pakowane próżniowo ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,89 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 49,0 mg fosforu,
- 312 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 0,18 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,46 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Bataty pakowane próżniowo - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 255 g (1 szklanka, puree) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 91,0 kcal | 232 kcal |
Białko | 1,65 g | 4,21 g |
Węglowodany | 21,1 g | 53,9 g |
Cukier | 5,00 g | 12,75 g |
Błonnik | 1,80 g | 4,59 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,51 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,21 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 26,4 mg | 67,3 mg |