Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli
1. Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 90,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,01 g białka,
- 20,7 g węglowodanów,
- 6,48 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli ma w 100 g 0,15 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli to produkt zawierający 19,60 mg witaminy C, 961 µg RAE witaminy A, 0,71 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,30 µg witaminy K.
Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 1,49 mg witaminy B3,
- 13,10 mg witaminy B4,
- 0,88 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 54,0 mg fosforu,
- 475 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 36,0 mg sodu, 0,32 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Bataty pieczone ze skórką bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 200 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 90,0 kcal | 180 kcal |
Białko | 2,01 g | 4,02 g |
Węglowodany | 20,7 g | 41,4 g |
Cukier | 6,48 g | 12,96 g |
Błonnik | 3,30 g | 6,60 g |
Tłuszcz | 0,15 g | 0,30 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 19,60 mg | 39,2 mg |