Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 92,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,01 g białka,
- 20,7 g węglowodanów,
- 6,48 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli ma w 100 g 0,15 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli to produkt zawierający 19,60 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,71 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 2,30 µg witaminy K.
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 1,49 mg witaminy B3,
- 13,10 mg witaminy B4,
- 0,88 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli ma w sobie:
- 38,0 mg wapnia,
- 0,69 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 54,0 mg fosforu,
- 475 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 246 mg sodu, 0,32 mg cynku,0,16 mg miedzi, 0,50 mg manganu i 0,20 µg selenu.
Bataty pieczone ze skórką z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 114 g (1 średni) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 92,0 kcal | 105 kcal |
| Białko | 2,01 g | 2,29 g |
| Węglowodany | 20,7 g | 23,6 g |
| Cukier | 6,48 g | 7,39 g |
| Błonnik | 3,30 g | 3,76 g |
| Tłuszcz | 0,15 g | 0,17 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,06 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,09 g | 0,11 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 19,60 mg | 22,3 mg |
| Równoważnik folianów | 6,00 µg | 6,84 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,11 mg | 0,12 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,11 mg | 0,12 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 1,49 mg | 1,70 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,88 mg | 1,01 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,29 mg | 0,33 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 6,00 µg | 6,84 µg |
| Witamina B4 - cholina | 13,10 mg | 14,93 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,71 mg | 0,81 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 2,30 µg | 2,62 µg |
| Wapń | 38,0 mg | 43,3 mg |
| Żelazo | 0,69 mg | 0,79 mg |
| Magnez | 27,0 mg | 30,8 mg |
| Fosfor | 54,0 mg | 61,6 mg |
| Potas | 475 mg | 542 mg |
| Sód | 246 mg | 280 mg |
| Cynk | 0,32 mg | 0,37 mg |
| Miedź | 0,16 mg | 0,18 mg |
| Mangan | 0,50 mg | 0,57 mg |
| Selen | 0,20 µg | 0,23 µg |
| Woda | 75,8 g | 86,4 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.