Bataty tłuczone w opakowaniu
1. Bataty tłuczone w opakowaniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty tłuczone w opakowaniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 101 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,98 g białka,
- 23,2 g węglowodanów,
- 5,45 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Bataty tłuczone w opakowaniu ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bataty tłuczone w opakowaniu – jakie ma witaminy?
Bataty tłuczone w opakowaniu to produkt zawierający 5,20 mg witaminy C, 435 µg RAE witaminy A, 1,09 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Bataty tłuczone w opakowaniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,96 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,51 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bataty tłuczone w opakowaniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty tłuczone w opakowaniu ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 1,33 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 52,0 mg fosforu,
- 210 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 0,21 mg cynku, 0,28 mg miedzi, 0,99 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Bataty tłuczone w opakowaniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 255 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 101 kcal | 258 kcal |
Białko | 1,98 g | 5,05 g |
Węglowodany | 23,2 g | 59,1 g |
Cukier | 5,45 g | 13,90 g |
Błonnik | 1,70 g | 4,34 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,51 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,21 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,20 mg | 13,26 mg |