Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn)
1. Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 89,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,98 g białka,
- 20,9 g węglowodanów,
- 15,40 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) – jakie ma witaminy?
Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) to produkt zawierający 10,50 mg witaminy C, 377 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.
Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,46 mg witaminy B3,
- 12,20 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 27,0 mg fosforu,
- 185 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 29,0 mg sodu, 0,19 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,51 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Bataty w puszce w syropie (produkt i płyn) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 228 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 89,0 kcal | 203 kcal |
Białko | 0,98 g | 2,23 g |
Węglowodany | 20,9 g | 47,7 g |
Cukier | 15,40 g | 35,1 g |
Błonnik | 2,50 g | 5,70 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,46 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,19 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 10,50 mg | 23,9 mg |