Baton z ryżu i zbóż
1. Baton z ryżu i zbóż – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Baton z ryżu i zbóż w 100 gramach posiada wartość energetyczną 409 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,09 g białka,
- 72,7 g węglowodanów,
- 31,8 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Baton z ryżu i zbóż ma w 100 g 9,09 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 6,57 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Baton z ryżu i zbóż – jakie ma witaminy?
Baton z ryżu i zbóż to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 2,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.
Baton z ryżu i zbóż zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,68 mg witaminy B1,
- 0,77 mg witaminy B2,
- 9,09 mg witaminy B3,
- 22,4 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,91 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Baton z ryżu i zbóż – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Baton z ryżu i zbóż ma w sobie:
- 31,0 mg wapnia,
- 2,56 mg żelaza,
- 46,0 mg magnezu,
- 136 mg fosforu,
- 143 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 500 mg sodu, 1,78 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 1,41 mg manganu i 24,9 µg selenu.
4. Baton z ryżu i zbóż - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 22 g (1 baton) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 409 kcal | 90,0 kcal |
Białko | 9,09 g | 2,00 g |
Węglowodany | 72,7 g | 16,00 g |
Cukier | 31,8 g | 7,00 g |
Błonnik | 1,80 g | 0,40 g |
Tłuszcz | 9,09 g | 2,00 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,57 g | 1,45 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,05 g | 0,45 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |