Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego
1. Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 542 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,53 g białka,
- 55,5 g węglowodanów,
- 40,3 g cukrów,
- 3,30 g błonnika.
Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego ma w 100 g 31,3 g tłuszczów, w tym:
- 12,96 g tłuszczów nasyconych,
- 10,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,68 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.
2. Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego – jakie ma witaminy?
Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 2,77 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,90 µg witaminy K.
Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 3,64 mg witaminy B3,
- 28,2 mg witaminy B4,
- 0,44 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 40,0 µg witaminy B9,
- 0,15 µg witaminy B12.
3. Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego ma w sobie:
- 70,0 mg wapnia,
- 1,30 mg żelaza,
- 49,0 mg magnezu,
- 144 mg fosforu,
- 295 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 264 mg sodu, 0,99 mg cynku, 0,20 mg miedzi, 0 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Batonik muesli z nadzieniem z masła orzechowego - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 42 g (1 porcja, 45 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 542 kcal | 228 kcal |
Białko | 9,53 g | 4,00 g |
Węglowodany | 55,5 g | 23,3 g |
Cukier | 40,3 g | 16,94 g |
Błonnik | 3,30 g | 1,39 g |
Tłuszcz | 31,3 g | 13,16 g |
Tłuszcze nasycone | 12,96 g | 5,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,82 g | 4,54 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,68 g | 1,97 g |
Cholesterol | 5,00 mg | 2,10 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,25 mg |