Biała czekolada
1. Biała czekolada – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Biała czekolada w 100 gramach posiada wartość energetyczną 539 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,87 g białka,
- 59,2 g węglowodanów,
- 59,0 g cukrów,
- 0,20 g błonnika.
Biała czekolada ma w 100 g 32,1 g tłuszczów, w tym:
- 19,41 g tłuszczów nasyconych,
- 9,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 21,0 mg cholesterolu.
2. Biała czekolada – jakie ma witaminy?
Biała czekolada to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 9,00 µg RAE witaminy A, 0,96 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 9,10 µg witaminy K.
Biała czekolada zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 0,75 mg witaminy B3,
- 29,5 mg witaminy B4,
- 0,61 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,56 µg witaminy B12.
3. Biała czekolada – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Biała czekolada ma w sobie:
- 199 mg wapnia,
- 0,24 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 176 mg fosforu,
- 286 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 90,0 mg sodu, 0,74 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 4,50 µg selenu.
4. Biała czekolada - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 baton, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 539 kcal | 458 kcal |
Białko | 5,87 g | 4,99 g |
Węglowodany | 59,2 g | 50,4 g |
Cukier | 59,0 g | 50,2 g |
Błonnik | 0,20 g | 0,17 g |
Tłuszcz | 32,1 g | 27,3 g |
Tłuszcze nasycone | 19,41 g | 16,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,10 g | 7,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,01 g | 0,86 g |
Cholesterol | 21,0 mg | 17,85 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,43 mg |