Biała fasola gotowana z dodatkiem soli
1. Biała fasola gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Biała fasola gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 139 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,73 g białka,
- 25,1 g węglowodanów,
- 0,34 g cukrów,
- 6,30 g błonnika.
Biała fasola gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,35 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Biała fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Biała fasola gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Biała fasola gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,14 mg witaminy B3,
- 35,1 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 81,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Biała fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Biała fasola gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 90,0 mg wapnia,
- 3,70 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 113 mg fosforu,
- 561 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 242 mg sodu, 1,38 mg cynku, 0,29 mg miedzi, 0,64 mg manganu i 1,30 µg selenu.
4. Biała fasola gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 179 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 139 kcal | 249 kcal |
Białko | 9,73 g | 17,42 g |
Węglowodany | 25,1 g | 44,9 g |
Cukier | 0,34 g | 0,61 g |
Błonnik | 6,30 g | 11,28 g |
Tłuszcz | 0,35 g | 0,63 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,15 g | 0,27 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |