Biała kukurydza gotowana na parze
1. Biała kukurydza gotowana na parze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Biała kukurydza gotowana na parze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 386 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,72 g białka,
- 75,2 g węglowodanów,
- 6,47 g cukrów,
- 16,60 g błonnika.
Biała kukurydza gotowana na parze ma w 100 g 5,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,83 g tłuszczów nasyconych,
- 1,48 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,86 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Biała kukurydza gotowana na parze – jakie ma witaminy?
Biała kukurydza gotowana na parze to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Biała kukurydza gotowana na parze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 3,31 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 100 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Biała kukurydza gotowana na parze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Biała kukurydza gotowana na parze ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 2,29 mg żelaza,
- 123 mg magnezu,
- 312 mg fosforu,
- 532 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 3,15 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,93 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Biała kukurydza gotowana na parze - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 257 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 386 kcal | 992 kcal |
Białko | 9,72 g | 25,0 g |
Węglowodany | 75,2 g | 193 g |
Cukier | 6,47 g | 16,63 g |
Błonnik | 16,60 g | 42,7 g |
Tłuszcz | 5,18 g | 13,31 g |
Tłuszcze nasycone | 0,83 g | 2,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,48 g | 3,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,86 g | 4,79 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |