Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona)
1. Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 362 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,20 g białka,
- 78,0 g węglowodanów,
- 0,31 g cukrów,
- 1,70 g błonnika.
Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) ma w 100 g 0,86 g tłuszczów, w tym:
- 0,13 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) – jakie ma witaminy?
Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,02 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,89 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 6,79 mg witaminy B3,
- 10,40 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 186 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 7,32 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 85,0 mg fosforu,
- 105 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,62 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,63 mg manganu i 4,90 µg selenu.
4. Biała mąka pszenna do wypieku ciasta (wzbogacona) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 137 g (1 szklanka, nieprzesiana) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 362 kcal | 496 kcal |
Białko | 8,20 g | 11,23 g |
Węglowodany | 78,0 g | 107 g |
Cukier | 0,31 g | 0,43 g |
Błonnik | 1,70 g | 2,33 g |
Tłuszcz | 0,86 g | 1,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0,13 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,38 g | 0,52 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |