BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie
1. BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 112 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,50 g białka,
- 7,70 g węglowodanów,
- 4,00 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie ma w 100 g 3,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,59 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 55,0 mg cholesterolu.
2. BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie – jakie ma witaminy?
BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie to produkt zawierający 10,00 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 5,16 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,29 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
3. BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,20 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 158 mg fosforu,
- 349 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,200 mg sodu, 2,10 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,9 µg selenu.
4. BIałe mięso z indyka pieczone na rożnie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 48 g (50 g, 1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 112 kcal | 53,8 kcal |
Białko | 13,50 g | 6,48 g |
Węglowodany | 7,70 g | 3,70 g |
Cukier | 4,00 g | 1,92 g |
Błonnik | 0,40 g | 0,19 g |
Tłuszcz | 3,00 g | 1,44 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,59 g | 0,28 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,37 g | 0,18 g |
Cholesterol | 55,0 mg | 26,4 mg |
Witamina C | 10,00 mg | 4,80 mg |