Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii
1. Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii w 100 gramach posiada wartość energetyczną 207 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,70 g białka,
- 44,3 g węglowodanów,
- 4,76 g cukrów,
- 9,70 g błonnika.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii ma w 100 g 2,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,55 g tłuszczów nasyconych,
- 1,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,56 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma witaminy?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,41 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 3,64 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,46 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 95,0 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
3. Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii ma w sobie:
- 94,0 mg wapnia,
- 3,19 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 121 mg fosforu,
- 76,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 479 mg sodu, 1,34 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 0,39 mg manganu i 21,7 µg selenu.
4. Białe pieczywo o obniżonej zawartości kalorii - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 207 kcal | 58,7 kcal |
Białko | 8,70 g | 2,47 g |
Węglowodany | 44,3 g | 12,56 g |
Cukier | 4,76 g | 1,35 g |
Błonnik | 9,70 g | 2,75 g |
Tłuszcz | 2,50 g | 0,71 g |
Tłuszcze nasycone | 0,55 g | 0,16 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,08 g | 0,31 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,56 g | 0,16 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,14 mg |