Biały ryż gotowany na parze – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Biały ryż gotowany na parze w 100 gramach posiada wartość energetyczną 151 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,20 g białka,
- 33,9 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,90 g błonnika.
Biały ryż gotowany na parze ma w 100 g 0,27 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Biały ryż gotowany na parze – jakie ma witaminy?
Biały ryż gotowany na parze to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Biały ryż gotowany na parze zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,57 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Biały ryż gotowany na parze – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Biały ryż gotowany na parze ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,39 mg żelaza,
- 5,00 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 20,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 0,68 mg cynku,0,05 mg miedzi, 0,45 mg manganu i 0 µg selenu.
Biały ryż gotowany na parze - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.