Bób gotowany bez dodatku soli
1. Bób gotowany bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bób gotowany bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 110 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,60 g białka,
- 19,65 g węglowodanów,
- 1,82 g cukrów,
- 5,40 g błonnika.
Bób gotowany bez dodatku soli ma w 100 g 0,40 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,08 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bób gotowany bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Bób gotowany bez dodatku soli to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,02 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,90 µg witaminy K.
Bób gotowany bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 0,71 mg witaminy B3,
- 30,6 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 104 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bób gotowany bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bób gotowany bez dodatku soli ma w sobie:
- 36,0 mg wapnia,
- 1,50 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 125 mg fosforu,
- 268 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 1,01 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,42 mg manganu i 2,60 µg selenu.
4. Bób gotowany bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 170 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 110 kcal | 187 kcal |
Białko | 7,60 g | 12,92 g |
Węglowodany | 19,65 g | 33,4 g |
Cukier | 1,82 g | 3,09 g |
Błonnik | 5,40 g | 9,18 g |
Tłuszcz | 0,40 g | 0,68 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,11 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,08 g | 0,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,28 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,51 mg |