Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso
1. Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 112 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,88 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 3,27 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,45 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 1,20 µg witaminy B12.
3. Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,06 mg żelaza,
- 40,0 mg magnezu,
- 262 mg fosforu,
- 503 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 40,0 mg sodu, 0,49 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Brosma poddana obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 95 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 112 kcal | 106 kcal |
Białko | 24,4 g | 23,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,88 g | 0,84 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 50,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |