Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona
1. Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 30,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,93 g białka,
- 6,84 g węglowodanów,
- 3,95 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,18 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 18,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,72 mg witaminy B3,
- 15,20 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,18 mg żelaza,
- 10,00 mg magnezu,
- 41,0 mg fosforu,
- 216 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 254 mg sodu, 0,12 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Brukiew gotowana z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 120 g (1/2 szklanki, puree) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 30,0 kcal | 36,0 kcal |
Białko | 0,93 g | 1,12 g |
Węglowodany | 6,84 g | 8,21 g |
Cukier | 3,95 g | 4,74 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,16 g |
Tłuszcz | 0,18 g | 0,22 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,11 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 18,80 mg | 22,6 mg |