Bulion drobiowy
1. Bulion drobiowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bulion drobiowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 36,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,52 g białka,
- 3,53 g węglowodanów,
- 1,58 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Bulion drobiowy ma w 100 g 1,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,32 g tłuszczów nasyconych,
- 0,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 3,00 mg cholesterolu.
2. Bulion drobiowy – jakie ma witaminy?
Bulion drobiowy to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Bulion drobiowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 1,58 mg witaminy B3,
- 9,20 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bulion drobiowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bulion drobiowy ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 0,21 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 27,0 mg fosforu,
- 105 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 143 mg sodu, 0,14 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0 mg manganu i 2,20 µg selenu.
4. Bulion drobiowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 240 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 36,0 kcal | 86,4 kcal |
Białko | 2,52 g | 6,05 g |
Węglowodany | 3,53 g | 8,47 g |
Cukier | 1,58 g | 3,79 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,20 g | 2,88 g |
Tłuszcze nasycone | 0,32 g | 0,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,58 g | 1,40 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,51 g |
Cholesterol | 3,00 mg | 7,20 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,48 mg |