Bułka tarta
1. Bułka tarta – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułka tarta w 100 gramach posiada wartość energetyczną 395 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,35 g białka,
- 72,0 g węglowodanów,
- 6,20 g cukrów,
- 4,50 g błonnika.
Bułka tarta ma w 100 g 5,30 g tłuszczów, w tym:
- 1,20 g tłuszczów nasyconych,
- 1,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,06 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bułka tarta – jakie ma witaminy?
Bułka tarta to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,60 µg witaminy K.
Bułka tarta zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,97 mg witaminy B1,
- 0,40 mg witaminy B2,
- 6,63 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 107 µg witaminy B9,
- 0,35 µg witaminy B12.
3. Bułka tarta – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułka tarta ma w sobie:
- 183 mg wapnia,
- 4,83 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 196 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 732 mg sodu, 1,45 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,92 mg manganu i 25,2 µg selenu.
4. Bułka tarta - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 395 kcal | 112 kcal |
Białko | 13,35 g | 3,79 g |
Węglowodany | 72,0 g | 20,4 g |
Cukier | 6,20 g | 1,76 g |
Błonnik | 4,50 g | 1,28 g |
Tłuszcz | 5,30 g | 1,50 g |
Tłuszcze nasycone | 1,20 g | 0,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,02 g | 0,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,06 g | 0,58 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |