Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food)
1. Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 233 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,64 g białka,
- 16,37 g węglowodanów,
- 2,20 g cukrów,
- 0,40 g błonnika.
Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) ma w 100 g 14,08 g tłuszczów, w tym:
- 3,08 g tłuszczów nasyconych,
- 5,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 156 mg cholesterolu.
2. Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) – jakie ma witaminy?
Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 60,0 µg RAE witaminy A, 1,10 mg witaminy E, 25,0 i.u. witaminy D oraz 3,60 µg witaminy K.
Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,35 mg witaminy B1,
- 0,31 mg witaminy B2,
- 1,04 mg witaminy B3,
- 97,0 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 34,0 µg witaminy B9,
- 0,62 µg witaminy B12.
3. Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) ma w sobie:
- 115 mg wapnia,
- 2,37 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 166 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,093 mg sodu, 1,16 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,16 mg manganu i 19,20 µg selenu.
4. Bułka z jajkiem i szynką (danie typu fast food) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 182 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 233 kcal | 424 kcal |
Białko | 10,64 g | 19,37 g |
Węglowodany | 16,37 g | 29,8 g |
Cukier | 2,20 g | 4,00 g |
Błonnik | 0,40 g | 0,73 g |
Tłuszcz | 14,08 g | 25,6 g |
Tłuszcze nasycone | 3,08 g | 5,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,71 g | 10,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,01 g | 7,30 g |
Cholesterol | 156 mg | 284 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |