Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem
1. Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 324 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,54 g białka,
- 21,6 g węglowodanów,
- 3,10 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem ma w 100 g 22,1 g tłuszczów, w tym:
- 8,60 g tłuszczów nasyconych,
- 8,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,88 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem – jakie ma witaminy?
Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 176 µg RAE witaminy A, 1,56 mg witaminy E, 27,0 i.u. witaminy D oraz 1,80 µg witaminy K.
Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 2,18 mg witaminy B3,
- 94,1 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 52,0 µg witaminy B9,
- 0,59 µg witaminy B12.
3. Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem ma w sobie:
- 136 mg wapnia,
- 1,85 mg żelaza,
- 16,00 mg magnezu,
- 298 mg fosforu,
- 269 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 591 mg sodu, 0,99 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,22 mg manganu i 17,70 µg selenu.
4. Bułka z kiełbasą, jajkiem i serem - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 126 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 324 kcal | 408 kcal |
Białko | 9,54 g | 12,02 g |
Węglowodany | 21,6 g | 27,2 g |
Cukier | 3,10 g | 3,91 g |
Błonnik | 2,00 g | 2,52 g |
Tłuszcz | 22,1 g | 27,9 g |
Tłuszcze nasycone | 8,60 g | 10,83 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,54 g | 10,76 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,88 g | 4,89 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 98,3 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,13 mg |