Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food)
1. Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 370 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,08 g białka,
- 42,8 g węglowodanów,
- 3,88 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) ma w 100 g 18,92 g tłuszczów, w tym:
- 11,80 g tłuszczów nasyconych,
- 2,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 2,00 mg cholesterolu.
2. Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) – jakie ma witaminy?
Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 18,00 µg RAE witaminy A, 0,47 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,50 µg witaminy K.
Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,44 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 3,71 mg witaminy B3,
- 0,80 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 84,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) ma w sobie:
- 70,0 mg wapnia,
- 2,76 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 474 mg fosforu,
- 131 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 979 mg sodu, 0,50 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,39 mg manganu i 12,10 µg selenu.
4. Bułka (z przeznaczeniem do dań typu fast food) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 55 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 370 kcal | 204 kcal |
Białko | 7,08 g | 3,89 g |
Węglowodany | 42,8 g | 23,6 g |
Cukier | 3,88 g | 2,13 g |
Błonnik | 2,50 g | 1,38 g |
Tłuszcz | 18,92 g | 10,41 g |
Tłuszcze nasycone | 11,80 g | 6,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,49 g | 1,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,20 g | 1,21 g |
Cholesterol | 2,00 mg | 1,10 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |