Bułki
1. Bułki – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Bułki w 100 gramach posiada wartość energetyczną 293 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,90 g białka,
- 52,7 g węglowodanów,
- 1,77 g cukrów,
- 2,30 g błonnika.
Bułki ma w 100 g 4,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,61 g tłuszczów nasyconych,
- 1,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Bułki – jakie ma witaminy?
Bułki to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Bułki zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,48 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 4,24 mg witaminy B3,
- 14,60 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 95,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Bułki – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Bułki ma w sobie:
- 95,0 mg wapnia,
- 3,28 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 100 mg fosforu,
- 108 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 544 mg sodu, 0,94 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,46 mg manganu i 39,1 µg selenu.
4. Bułki - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 293 kcal | 83,1 kcal |
Białko | 9,90 g | 2,81 g |
Węglowodany | 52,7 g | 14,94 g |
Cukier | 1,77 g | 0,50 g |
Błonnik | 2,30 g | 0,65 g |
Tłuszcz | 4,30 g | 1,22 g |
Tłuszcze nasycone | 0,61 g | 0,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,13 g | 0,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,72 g | 0,49 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |